less is more and simple is great



Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τραγανά Μπισκότα

Εκτός από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τους μαθητές, είναι παράδοση εδώ και πολλά χρόνια να φτιάχνουμε όλοι μπισκότα, τα οποία μοιραζόμαστε στο τελευταίο μάθημα της χρονιάς, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια ή παρακολουθώντας κάποια χριστουγεννιάτικη ταινία. Συνήθως επιλέγουμε κλασσικές γερμανικές συνταγές, φέτος όμως τους έδωσα και μία πιο σύγχρονη, που είμαι σίγουρη πως θα τους αρέσει, κι έχω και τη δικαιολογία πως τη βρήκα σε γερμανικό site. Τη μετέφρασα, την έφτιαξα σήμερα και σας παρουσιάζω τα δικά μου μπισκοτάκια “κέρασμα” για τους μαθητές μου. Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα!  Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε, ειδικά όσες έχετε παιδιά.
Τραγανά Μπισκότα /Knusprige Kekse
125γρ. βούτυρο

75γρ. καστανή ζάχαρη

2 βανίλιες

1 αυγό

55γρ. cornflakes (κίτρινα καλαμποκιού ή ολικής ή ανάμικτα)

1 φακελάκι (100γρ.) σταγόνες κουβερτούρας

175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι baking powder


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε με το σύρμα τα 6 πρώτα υλικά, προσθέτουμε τα 2 τελευταία και ξαναχτυπάμε. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί και με δύο κουταλάκια -το ένα βοηθάει το άλλο- αφήνουμε στο ταψί βουναλάκια ζύμης. Βγαίνουν 45-47 κομμάτια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω-κάτω, περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί, αν βέβαια δεν εκτελεστούν επί τόπου,  που λέει και η γλυκιά μας Betty!!!

8 σχόλια:

  1. Ήρθα πρώτη???
    Δικαιούμαι μπισκοτάκι, σωστά?

    Πολλά φιλιά, καλά να περάσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφτασεεεεεεε!!!!! Όντως, θα το διασκεδάσουμε πριν κλείσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ μοσχομύρισαν βρε!!!Φαίνονται τέλεια!!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Deutschlehrerin κι εσύ; Μπράβο, πολύ νόστιμα φαίνονται!! Καλή επιτύχία σήμερα!! Κι εγώ η γαϊδούρα λέω να κάνω κανονικό μάθημα!!! χαχαχαχα Ζήλεψα τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Διασκέσις, κόπιασε να σε τρατάρω!!!

    @Konstantina, συνάδελφος;;; Χαίρομαι ιδιαίτερα! Καλά, δεν τα λυπάσαι τα παιδιά χριστουγεννιάτικα; Αν είναι μεγαλούτσικα, βάλ' τα να φτιάξουν Glühwein και να δεις για πότε θ' αρχίσετε να τραγουδάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία μπισκότα!!! θα πάρω 5-6 γιατί κι εγώ παιδί είμαι χεχε
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ asteri μου, εσύ δικαιούσαι ολόκληρο ταψί λόγω ιδιότητας! Μόνο σε παρακαλώ, να είσαι επιεικής στην κριτική σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι ναι συνάδελφος απ'ότι φαίνεται!!! Glühwein? Καλή ιδέα για αύριο μεθαύριο. Θα ΑΓΟΡΑΣΩ και δυο τρία Stollen... Εσένα πώς πήγαν τα μπισκότα σου; Είχαν απήχηση; Σε δημοτικό ή σε γυμνάσιο τα κέρασες; Φιλιά πολλά, μού αρέσουν όλα όσα κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή