less is more and simple is great



Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Φρεσκάρισμα Τοίχων

Ένα πρόβλημα διαρροής μάς στοίχισε έναν τοίχο εξαιρετικά ταλαιπωρημένο, που χρειαζόταν επιγόντως βάψιμο. Τον Μάιο που ανακάλυψα το blog της Ανεράιδας , με εντυπωσίασε ο ριγέ τοίχος, και είναι να μη μου μπει μια ιδέα... Αφού στέγνωσε λοιπόν ο δικός μας, τον έξυσα, τον στοκάρισα, τον έτριψα και ήρθε η ώρα του βαψίματος. Δεν είχα βάψει ποτέ ξανά τοίχο, αλλά ξέρετε... η τύχη του πρωτάρη! Χρησιμοποίησα οικολογικό πλαστικό σε  έντονο κίτρινο και ροζ, ελάχιστα αραιωμένο με νερό, δύο χέρια το κάθε χρώμα,  με χοντρό πινέλο. Ιδού το αποτέλεσμα:Ύστερα από τόσο χρώμα, ο διπλανό τοίχος μού φαινόταν κάπως... χλωμός, αν και δεν είναι λευκός όπως φαίνεται στη φωτο. Περισσότερες ρίγες θα πήγαιναν πολύ, έτσι λοιπόν αντέγραψα τη  Λαμπρούκα αυτή τη φορά και τους κύκλους της. Πρόσθεσα ένα ακόμα χρώμα, μοβ σκούρο, και ακολούθησα τις οδηγίες. Εδώ χρησιμοποίησα μικρά ρολάκια για το βάψιμο, ένα για το κάθε χρώμα (5 Ευρώ και τα τρία μαζί) και δεν έπεσε ούτε σταγόνα! Έκοψα μόνο δέκα χαρτόνια κι αφού έκανα πρώτο χέρι τους δέκα πρώτους κύκλους, τους στέγνωσα σε δυο λεπτά με το πιστολάκι, πέρασα δεύτερο χέρι, ξανά πιστολάκι, έβγαλα τα χαρτόνια και τα έβαλα από κάτω για τους επόμενους. Σε μια ώρα τελείωσα 27 κύκλους σε τρία χρώματα. Βάφοντας με το ρολό από έξω προς τα μέσα, δεν ξεφεύγει σχεδόν καθόλου χρώμα από το πλαίσιο του κύκλου. Σε κάποιους μικρούς που ξέφυγε χρώμα, τους έκανα μεγάλους!
Μία βδομάδα αργότερα, είπα να "γεμίσω" λίγο και τον τοίχο στο υπνοδωμάτιο των παιδιών, με δύο χρώματα αυτή τη φορά, σε ανοιχτό ροζ φόντο. Τέλος το βάψιμο για φέτος... του χρόνου, βλέπουμε...
Ευχαριστώ και τα δύο κορίτσια που με βοήθησαν με τις αναρτήσεις τους να ευχαριστήσω  τα παιδιά μου. Τις σχετικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
Τοίχος με ρίγες
Τοίχος με κύκλους

17 σχόλια:

  1. Πω,πω!!!!!!Ξετρελάθηκα!!!!Χίλια μπράβο,τέλεια όλα!Και οι κύκλοι...Τι να πω!Πολύ χάρηκα.Και η ιδέα με το μπιστολάκι,όλα τα λευτά!Άξια βρε κορίτσι,άξια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου το είχα γράψει σε σχόλιο, στην ανάρτησή σου με τους κύκλους, πως μου έδωσες ιδέα. Ούτε που είχε πάει το μυαλό μου, όταν σκεφτόμουν τι να κάνω στον δεύτερο τοίχο. Η βόλτα στη "γειτονιά" μάς ενημερώνει για όλες τις νέες τάσεις της μόδας :)) Σ' ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγιανα αγνώριστοι!
    Πολύ όμορφοι,φωτεινά χρώματα!Μπράβο,τα κατάφερες μια χαρά-είδες πόσο συνεισφέρουν οι μπλογκοφίλες με τιε προτάσεις τους;
    Φιλιά1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως η ιδέα για το συνδυασμό ρίγας-κύκλων είναι απόλυτα δική σου και πάρα πολύ έξυπνη επίσης!!! Μπράβο σου, είναι υπέροχο και πολύ χαρούμενο το δωμάτιο!

    (Σε ευχαριστώ που με ενημέρωσες για το πρόβλημα με τις αναρτήσεις μου....Έκανα και κάποιες αλλαγές αλλά ίσως και να οφείλεται στο ότι η ανάρτηση με τον καθρέπτη είναι η τελευταία για να μπει στο διαγωνισμό και η Σταυρούλα....Θα δω πώς θα το διορθώσω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα είδα ότι έχεις κι εσύ οριζόντιο δοκάρι πάνω από τις ρίγες που το άφησες άβαφο, έ;; Κι εγώ το ίδιο χαχα, βαρέθηκα....εξάλλου, δε φαίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eleni, το διασκέδασα πραγματικά! Κι επειδή στα συγκεκριμένα σχέδια βάφεις έχοντας κολημμένες χαρτοταινίες ή χαρτόνια, έχεις την έκπληξη της αποκάλυψης. Χαίρομαι που σας άρεσαν και εννοείται πως συμφωνώ ως προς την ανιδιοτελή συνεισφορά των μπλογκοφιλενάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεράιδα, αν συνδυάσουμε τις καλύτερες προτάσεις από κάθε μπλογκ,δε μας φτάνουν ούτε οι κορυφαίοι διακοσμητές! Από τον Μάιο περίμενα πότε θα στεγνώσει ο τοίχος για να τον περιλάβω... Το οριζόντιο δοκάρι πάνω από τις ρίγες, το έβαψα κίτρινο, όπως και τα πλαϊνά, ακριβώς για να μη χρειαστεί να κάνω ρίγες μέχρι εκεί. Θα στραβολαίμιαζα να κοιτάω επάνω... Σ' ευχαριστώ πάντως για την ιδέα και την τεχνική! Διόρθωσε και το πρόβλημα με το μπλογκ, γιατί χάνω επεισόδια αναρτήσεων :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμπρινή,
    έχω μια απορία: Εσύ πόσους κύκλους έκανες? Γιατί τώρα που ξαναείδα την ανάρτησή σου, έχασα το λογαριασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΡΙΓΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΝ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έκανα πάρα πολλούς!Κάθε κύκλος και χαρτόνι,δεν περίμενα να στεγνώσει και να ξαναχρησιμοποιήσω το ίδιο!Εσύ ήσουν πιο πρακτική με τον τρόπο που το έκανες.Και πάλι μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ...ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ...ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ArtAtHome, Λαμπρινή (χαρά στην υπομονή σου), Maria,
    ευχαριστώ για τα σχόλια! Τα κορίτσια μου να δείτε πώς ενθουσιάστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπεροχοι εγιναν και οι δυο τοιχοι, οντως πολυ επεγγελματικη δουλεια, και μου αρεσει ιδιαιτερα ο συνδιασμος ροζ με κιτρινο..
    σε ευχαριστω για το σχολιο σου και για το ωραιο τραγουδακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. pizizi, σου εύχομαι κι από εδώ καλό ταξίδι κι είμαι βέβαιη πως θα σε ενθουσιάσει η πόλη του φωτός. Κοίτα να γυρίσεις και λίγο, όχι μόνο σεμινάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκανες φανταστικη δουλεια!!!!!
    Αυτη η διακινηση ιδεων πολυυυυ με συγκινει και με εμπνεει!!!!
    Να ναι καλα η αΝεραιδα και η Λαμπρινη ...να σαι καλα και εσυ που υλοποιησες ιδεες τους, δινοντας την δικη σου πινελια και ενα υπεροχο αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. misirlou, η αλήθεια είναι πως όσο εφευρετικές κι αν είμαστε η κάθε μία χωριστά, όταν συμπράττουμε, έστω και διαδικτυακά, απογειωνόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το έκανες και αυτό τελικά!!!!!!!! και είναι φανταστικό............

    ΑπάντησηΔιαγραφή