less is more and simple is great



Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Επιτραπέζιο Φωτιστικό












Για τη βάση χρησιμοποίησα μισό πακέτο άσπρο πηλό DAS των 500gr. Έφτιαξα ένα στρογγυλό πιτάκι, σήκωσα τα πλαϊνά του και τα γύρισα προς τα μέσα. Έκανα μια τρύπα στο κέντρο, πέρασα το ντουί και το έσπρωξα λίγο πιο μέσα από τον πάτο όπως και το καλώδιο κι ύστερα έστρωσα τον πηλό στη βάση και τον πάτησα για να γίνει ξανά λείος. Διόρθωσα το σχήμα που “τσαλακώθηκε “ στην προσπάθειά μου να πακτώσω το ντουί και το καλώδιο, ενώ κάθε τόσο έβαζα το καπέλο του φωτιστικού να καθίσει στη βάση για να πετύχω το σωστό μέγεθος. Ευτυχώς ο πηλός σουλουπώνεται εύκολα! Πριν τελειώσω, έφτιαξα ένα μικρό σκουληκάκι με το κομμάτι του πηλού που αφαίρεσα για την τρύπα του ντουί και το κόλλησα στο εσωτερικό της βάσης, γύρω από το ντουί. Αφού στέγνωσε ο πηλός, είχε κάποια σκασίματα που δε μου άρεσαν. Φαίνονται αν μεγεθύνετε τη φωτο. Πήρα λοιπόν λίγο στόκο που είχα σε σωληνάριο και τον άλειψα με το δάχτυλό μου σχεδόν σε όλη την επιφάνεια και τον πάτο. Μόλις στέγνωσε, έτριψα όλη τη βάση με ένα κομματάκι λεπτό γυαλόχαρτο που τύλιξα γύρω από το δείκτη. Δυστυχώς δεν υπάρχει σχετική φωτο. Στη συνέχεια την έβαψα (2 χέρια) με λαδομπογιά. Δεν έβαψα τον πάτο, εκεί κόλλησα μετά από δύο 24ωρα ένα στρογγυλό κομμάτι αυτοκόλλητη τσόχα για να πατάει αθόρυβα και με ασφάλεια πάνω στο έπιπλο. Αν δεν έχετε μονοκόμματη τσόχα, μπορείτε να βάλετε μερικά τσοχάκια από εκείνα που χρησιμοποιούμε στις καρέκλες. Στη συνέχεια διακόσμησα τη βάση μου με κοχύλια που στερέωσα με ατλακόλ. Σε επόμενη ανάρτηση, θα παρουσιάσω βήμα-βήμα τη διαδικασία για το κάλυμμα του φωτιστικού, γιατί έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά από τις οδηγίες που είχα ακολουθήσει στο φωτιστικό οροφής.

4 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ ωραία ιδέα η βάση με πηλό!!

    Βγήκε τέλειο το φωτιστικό!!! Μπράβοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη βασική ιδέα για τη βάση τη βρήκα στο www.nelireko.blogspot.com και έχω ήδη ευχαριστήσει τη neli στη σχετική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το φωτιστικό. Και ΟΛΟ απ' τα χεράκια σου.
    Πολύ χαίρομαι που ψάχνω το blogoσπιτό σου, βρίσκω ένα σωρό υπέροχα πράγματα, όλα θέλω να τα δοκιμάσω και δεν τολμώ να κάνω την αρχή.
    Καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Φιλία, καλώς όρισες! Χαίρομαι που βρίσκεις πράγματα που σου αρέσουν και πίστεψέ με, τίποτα δεν είναι δύσκολο. Τα περισσότερα που βλέπεις εδώ μέσα είναι οι πρώτες μου απόπειρες :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή